Κατασκευή Ενωτικής Οδού ΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών & Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Κατασκευή Ενωτικής Οδού ΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών & Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Αρ. Πρωτ. 3915/02.09.09

Προς Υπουργούς:

- ΕΣ.Δ.Δ.Α. & Δημόσιας Τάξης

- ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

 

 

Η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη δυτική πλευρά του Νομού Θεσσαλονίκης είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς στο τοπικό οδικό δίκτυο κινούνται μεγάλα οχήματα για την εξυπηρέτηση των βιομηχανικών μονάδων.

Πρόκειται για περιοχή με έντονη κίνηση, καθώς εξυπηρετεί τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, αλλά και τους δήμους Καλλιθέας, Εχεδώρου, Χαλάστρας και Αγίου Αθανασίου.

Η κίνηση στην βιομηχανική περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και από μεγάλα οχήματα, ενώ η ομαλή κυκλοφορία και η ανάπτυξη της περιοχής μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων και την ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η κατασκευή μιας Ενωτικής Οδού που θα συνδέει την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών (ΠΑΘΕ - Εγνατία) με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας είναι ένα έργο απάντηση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, ενώ παράλληλα θα συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη των βιομηχανικών μονάδων, στις μετακινήσεις των εργαζομένων, αλλά και στην μεταφορά των προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια στιγμή ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο θα συνέβαλε και στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής, μιας ιδιαίτερα επιβαρυμένης από τις βιομηχανικές μονάδες και την κίνηση μεγάλων οχημάτων  της ευρύτερης περιοχής. 

 Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 - Για ποιους λόγους δεν προχωρά η κατασκευή της Ενωτικής Οδού μεταξύ ΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών και της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για την υλοποίηση του έργου και την αναβάθμιση των μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής πλευράς του νομού Θεσσαλονίκης;